7 May

WILLIAM COOPER PROCTER RESEARCH PAVILION


In an effort to bring research to the forefront, Cincinnati Children’s commissioned a design-build sculpture as the centerpiece of its new William Cooper Procter Research Pavilion. Located within the ground floor, the sculpture tells the story of how Cincinnati Children’s is conducting research at all levels of the human system, from “molecule to mankind,” in order to transform the treatment and delivery of patient care locally and throughout the world.

Designed to engage audiences of varying understanding to appreciate the beauty, drama, and wonder of biology, the sculpture comes alive through custom and pulsating LED lights that appear as if they are breathing and moving. Plasma screens convey the “molecule to mankind” progression through custom videography and animated medical rendering.

A two-year endeavor from concept to reality, this dynamic glass and metal organic lobby sculpture engages viewers from every approach and seeks to inspire and educate those working to improve the lives of children now and for generations to come.